Bovenkant
Tips & Tricks

Lichaamsbeweging voor Fitness Babes

lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is essentieel in het leven. De meeste mensen zullen hier zeker mee instemmen. Lichaamsbeweging is niet alleen perfect om gewicht te verliezen, het is ook goed om een redelijk lichaamsgewicht te behouden, om het metabolisme een boost te geven en ook om die ongewenste overtollige calorieën te verbranden. Lichaamsbeweging stimuleert ook de werking van het hart en de longen, waardoor ze hun natuurlijke functies efficiënter kunnen uitvoeren.

Lichaamsbeweging is goed voor sterke botten en spieren.

Daarnaast zorgt lichaamsbeweging ook voor sterkere botten en zorgt ervoor dat mensen er goed uitzien en zich goed in hun vel voelen. Lichaamsbeweging geeft mensen ook uithoudingsvermogen, zodat ze het tempo van hun levensstijl kunnen bijhouden. Helaas kiezen niet veel mensen ervoor om te doen wat goed voor hen is. De meeste mensen konden niet beslissen wat ze ‘s morgens bij het opstaan moesten doen: sporten of nog een keer op de snooze-knop drukken.

De volgende tips zijn zeer nuttig bij het bereiken en behouden van het ideaal lichaamsgewicht. Dit is vooral goed voor vrouwen, omdat zij veel meemaken in hun lichaam en vatbaarder zijn voor osteoporose. Om nog maar te zwijgen van het feit dat veel vrouwen onder de druk staan om zichzelf mooi te houden. Het is aan te bevelen om één of twee van deze tips tegelijk in een work out op te nemen.

Maak je geen zorgen dat de training niet genoeg is. Het is belangrijk dat men zich aan de gemaakte afspraken houdt. Idealiter wordt geadviseerd om drie tot vijf keer per week 20-60 minuten te sporten. In de echte wereld is dat echter niet het geval. Men moet zichzelf niet frustreren door naar het ideaal te streven als men voor zichzelf weet dat het volstrekt onmogelijk is. Als het haar twee keer per week lukt, twintig minuten per sessie, dan is dat ook prima.

Het is beter zich te concentreren op wat men weet dat men kan

Het is beter zich te concentreren op wat men weet dat men kan doen, dan zichzelf te verwijten dat zij niet genoeg heeft gedaan. Zij kan vanaf dit punt beginnen en daarna verder gaan. Dit zou haar een succesvol gevoel moeten geven omdat ze zich aan haar belofte heeft gehouden.

Gewichtheffen moet altijd eerst komen. Veel vrouwen doen altijd eerst cardio-oefeningen en daarna pas gewichtheffen. Een nadeel hiervan is dat het mogelijk is om een cruciaal onderdeel van de routine te missen en alles aan cardiotraining te besteden. Een vrouw kan dit merken doordat ze geen resultaten ziet, zelfs niet na lange uren in de sportschool te hebben doorgebracht. Dit kan worden vermeden door de volgorde om te keren. Dit zal een zichtbaar positief resultaat garanderen.

Vergeet niet uw hartslag in de gaten te houden. Het wordt aanbevolen om op 75-85% van de maximale hartslag te trainen. Veel mensen houden het bij het oppompen van slechts 50% van hun maximale hartslag. Om er zeker van te zijn dat u op de voorgeschreven streefhartslag traint, moet u een hartslagmeter of een trainingsapparaat met deze functie gebruiken.

Train ook eens in een sportschool.

Train slechts een uur of minder. Op deze manier hoeft u niet bang te zijn voor de sportschool. Als u zich concentreert op de oefening en het doel dat u wilt bereiken, wordt elke trainingssessie steeds efficiënter.

Heb een soort van sociale steun. Deel uitmaken van een fitnessgroepje is misschien wel het belangrijkste element dat ontbreekt in uw trainingsprogramma. Sociale steun kan verbazingwekkende wonderen doen en moet daarom niet worden onderschat. Het zou nuttig zijn om af en toe in een sportschool te trainen als men gewoonlijk thuis traint. Men kan ook lessen proberen in activiteiten die altijd al interessant zijn geweest, zoals yoga, of pilates misschien. Men kan ook lid worden van clubs zoals een wandelclub of een hardloopclub bijvoorbeeld.

Praat jezelf moed in. Je moet jezelf niet te veel onder druk zetten; het is beter om jezelf te feliciteren en tussen de oefeningen door aanmoedigende woorden te spreken. Vergeet nooit positieve feedback te geven aan jezelf.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)