Bovenkant
Tips & Tricks

7 buitenoefeningen voor in de open lucht

buitenoefeningen

Buitenoefeningen. Meer en meer mensen hebben nu aandacht voor hun lichamelijke conditie. Of het nu gaat om lichaamsbeweging binnen of buiten, ze zullen altijd de kans grijpen om lichamelijk fit en gezond te blijven.

Ook buitenoefeningen zijn tegenwoordig populair. Net als bij oefeningen binnenshuis, kun je veel voordelen krijgen zoals:

– er is weinig materiaal nodig om een goede workout te hebben, maar er zijn ook oefeningen die helemaal geen materiaal vereisen
– geen vervelende mensen of overvolle sportscholen meer
– u hoeft niet meer heen en weer te rijden naar een fitnesscentrum
– je kunt genieten van de frisse lucht
– geen speciale trainingsoutfit of make-up nodig
– krijg veel zon en vitamine D
– je kunt altijd en overal trainen

Sommige redenen om de voorkeur te geven aan buitenoefeningen staan misschien niet op de lijst, maar wat je reden ook is, er zijn nog genoeg andere dingen om over na te denken. Nu je de voordelen kent, is de volgende stap om de verschillende activiteiten te leren die geschikt zijn voor in de buitenlucht.

7 buitenoefeningen voor in de open lucht.

Er zijn zeven topoefeningen voor buiten; als je helemaal zweterig wilt worden en je geweldig afgemat wilt voelen, kun je deze oefeningen bekijken.

Lunges – dit soort oefening moet in perfecte vorm worden uitgevoerd, zodat al uw beenspieren en ook uw bilspieren bij elke beweging hun werk doen. U kunt ook een aantal variaties zoals staande lunges, alternatieve, verhoogde, wandelen, en achterste lunges.

Push ups – dit is echt een effectieve oefening voor je bovenlichaam, maar heel weinig mensen doen dit nu omdat ze de voorkeur geven aan bankdrukmachines. De push up is een productieve oefening die geen apparatuur vereist. De basisbewegingen zijn standaard, wijde en nauwe houdingen. Door de drie basisbewegingen afwisselend te doen, stimuleert u de spieren van uw schouders, borst en triceps. U kunt gemakkelijkere bewegingen maken door uw handen omhoog te brengen; voor hardere bewegingen kunt u proberen uw voeten omhoog te brengen. Als je dapper genoeg bent, kun je klappen en stuiterende push ups proberen.

Squats – op de juiste manier squats doen kan een ongelooflijke kracht opleveren. De doeltreffendheid ervan is verloren gegaan door ongeschikte vorm, verkeerde instructie en luiheid. Je kan variaties doen zoals één been, staan, stappen, wijdbeens, en gehurkte squats. Door herhalingen te doen, voel je je benen moe worden, wat betekent dat het effect heeft.

Step ups – als je deze oefening goed uitvoert, dan doe je een brute oefening. Een bankje is je uitrusting, en alles wat je hoeft te doen is op en neer stappen. Zorg ervoor dat je hoofd te allen tijde omhoog is en je rug in een rechte positie. Dit is ook een goede cardio-oefening.

Kin omhoog – ook wel pull ups genoemd; gebruik een boomtak of een speeltoestel waarmee je je op en neer kunt trekken. Je kunt deze oefening zo vaak herhalen als je wilt.

Uphill sprints – probeer deze oefening alleen als u een 100 meter sprint kunt lopen. Deze oefening wordt uitgevoerd door bergopwaarts te rennen. Zoek een heuvel van een behoorlijke omvang en ren snel naar boven. Loop dan meteen naar beneden. Gewoon blijven herhalen.

Eendenloopje – loop als een eend: hurk neer en blijf zitten, begin dan te lopen. Herhaal dit zo vaak als nodig is.

Buitenoefeningen op de juiste manier doen is moeilijk, maar de voordelen die je ervan kunt hebben zijn niet makkelijk te negeren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)