Bovenkant
Spieropbouw

Fitness voor spieropbouw: Vergelijking tussen fitnessapparaten en vrije gewichten

Krachttraining is uitstekend voor het ontwikkelen van verschillende spiergroepen, en er zijn tal van machines die u zullen helpen in uw fitness programma. Je moet een vergelijking maken tussen het gebruik van fitnessapparaten en vrije gewichten. Beide hebben hun voor- en nadelen en het doel van het vergelijken is af te wegen welke het beste aan uw fitnessbehoeften voldoet.

De nieuwste constructie van vrije gewichten is op grote schaal beschikbaar in de vorm van barbells en dumbbells. Veel dumbbells zijn enkelvoudige gewichten, uit één stuk. Sommige zijn op dezelfde manier ontworpen als barbells. Ze hebben een stang in het midden en de gewichten zijn verwijderbaar. Het geeft je dus de mogelijkheid om van gewicht te veranderen. Dit is minder duur, maar tijdrovend. U moet de gewichten voor elke oefening vervangen.

Weegstapelmachines hebben twee types, enkelvoudige oefening (gemaakt voor één beweging) en meervoudige oefening machines (verstelbaar voor het uitvoeren van verschillende oefeningen).

Vrije gewichten zijn gunstig voor het versterken van het hele lichaam. Vaak is dit effectiever. Oefeningen op vrije gewichten zijn gemakkelijk uit te voeren. U houdt de vrije gewichten goed vast terwijl u staat. Uw hele lichaam ondersteunt het gewicht waardoor de spieren actief bewegen tijdens de oefening. Dit ondersteunt ook de botmineralisatie, wat belangrijk is bij het voorkomen van osteoporose in de toekomst. Terwijl u de vrije gewichten optilt, vindt ook stabilisatie van het gewicht plaats, waardoor uw lichaam op een stabiele manier blijft staan. Dit bevordert extra spierkracht.

Het grote voordeel van trainingsmachines ten opzichte van vrije gewichten is de veiligheid en het gebruiksgemak. Deze machines zijn uitgerust met controle en geleiders om de weerstand te sturen. Het is dus minder gevaarlijk en voorkomt dat de gebruiker bekneld raakt, zich verwondt of bekneld raakt. Als u er niet in slaagt de gewichten onder controle te houden, zullen de stapels u nooit raken. De hulp van een spotter is niet meer nodig bij het trainen. Zwaardere gewichten zijn comfortabeler om te tillen, waardoor uw spiermassa toeneemt. Aanpassingen op de machines kunnen gemakkelijk worden gemaakt dat is de reden waarom deze machine is erg populair in veel fitnesscentra en sportscholen.

Het grote nadeel van vrije gewichten is de veiligheid. Als u een bankdruk uitvoert met een halterstang, bestaat de kans dat u bekneld raakt, vooral als u een bepaalde herhaling niet haalt. Het is raadzaam om uw oefening uit te voeren met een spotter of een vriend om u te helpen. Houd in gedachten dat een grotere mate van controle nodig is bij het stabiliseren van uw spieren. Totale controle is nodig bij het tillen om gewrichten en spierblessures te voorkomen. Het gebruik en de techniek moeten behoorlijk worden toegepast wanneer het gebruiken van vrije gewichten.

Vele fabrikanten hebben weerstandsmachines met verschillende kwaliteiten en ontwerpen gecreërd. Meestal zijn deze machines bedoeld voor typische gebruikers met een typische lengte, lengte van de ledematen, en gewichten. De bewegingen van de oefeningen worden door deze machines geleid. Dus, soms kan de beweging niet de perfecte beweging zijn voor de lengte van de ledematen en de grootte van uw lichaam. Hierdoor wordt uw lichaam gedwongen zich aan te passen aan een beweging die eigenlijk niet goed is, waardoor uw oefening nutteloos wordt.

De keuze hangt van u af. Samenvattend, vrije gewichten kunnen beter zijn voor het bereiken van volledige stabilisatie van de spieren en vrijheid van bewegingen, terwijl machines veiligheid en gebruiksgemak bieden. Overweeg uw fitnessdoelen en kies dienovereenkomstig.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)