Bovenkant
OefeningenTips & Tricks

Eenvoudige oefeningen om fit te worden!

eenvoudige oefeningen

Eenvoudige oefeningen om fit te worden! Heb je je ooit moe en gestrest gevoeld van het werk en tegen de tijd dat je thuiskomt zie je je drie kinderen naar je toe rennen en vragen of je met hen wilt basketballen? Je weigerde en beloofde hen dat je het zal doen nadat je je rust genomen hebt.

Waarom zegt u in plaats van uw kinderen teleur te stellen, niet toch “ja”? U zult verbaasd zijn over de hoeveelheid energie die u na die 30 minuten activiteit zult hebben.

Wist u dat als u slechts 30 minuten in een matig tempo sport, u zich geestelijk een stuk beter voelt? Het is bewezen dat dit de eetlust verbetert en uw stijl in het oplossen van problemen verscherpt. En dat niet alleen. U zult ook merken dat u ‘s nachts gemakkelijker slaapt als u elke dag matige oefeningen doet, zelfs al is het maar 30 minuten.

Wat zijn de voordelen van regelmatige lichaamsbeweging? Het bevordert zelfdiscipline en heeft een positieve invloed op hoe je tegen het leven aankijkt. Lichaamsbeweging helpt je geest op te beuren en je uit een depressie te halen. Voor beginners is 15 minuten gedurende 2 tot 3 dagen per week voldoende. Je kunt de tijd die je eraan besteedt verhogen zodra je lichaam er klaar voor is.

Dwing je lichaam nooit! Als je pijn krijgt, stop dan. Je kunt een paar dagen een pauze inlassen en dan weer opnieuw beginnen, maar je moet wel vanaf dag 1 beginnen.

Hier zijn enkele eenvoudige oefeningen die je kunt doen en waarvan je kunt genieten:

1. Ga wandelen. Maak gebruik van uw omgeving. U kunt wandelen met uw hond, met uw partner of kind. Moedig uw gezin aan om de wandeloefening dagelijks te doen en u zult merken dat u calorieën verbrandt terwijl u geniet van de omgeving en voldoende zonlicht krijgt dat ook goed is voor uw lichaam.

2. Ontdek de wonderen van Yoga. Yoga is een effectieve oefening die niet alleen uw lichaam, maar ook uw ziel energie geeft. Misschien wilt u zelfs de basis yoga-posities leren die niet te ingewikkeld zijn, maar bewezen effectief. Een yoga-oefening van vijf minuten kan u oppeppen en uw lichaam weer opladen met de energie die u de hele dag kwijt was. Je ontspant en tegelijkertijd rek je je uit!

3. Doe aan sport. Speel basketbal, voetbal, honkbal, tennis of badminton. Veel artsen hebben sporten aanbevolen als een effectieve manier om fit en gezond te blijven. Sporten kan ook met mate worden gedaan. Neem het niet te serieus. Basketbal spelen met een vriend is een eenvoudige oefening die ook als sport wordt beschouwd.

4. Doe mee aan fitnessprogramma’s op het werk. Als je nog geen trainingsprogramma’s op je werk hebt, waarom begin je er dan niet mee? Je kunt er met je baas over praten en met je collega’s beginnen. Je verliest niet alleen calorieën maar het is ook een goede manier om een band met hen op te bouwen. Dit kan 30 minuten, 3 keer per week.

5. Oefen terwijl je huishoudelijke klusjes doet. Tuinieren, bladeren harken, gras maaien, de was doen, stofzuigen en de auto wassen zijn effectieve matige oefeningen voor thuis. Maak gebruik van deze klusjes om te zweten en calorieën te verbranden. In plaats van machines en gadgets te gebruiken om deze klusjes uit te voeren, waarom doe je het niet met je handen en verlies wat vet?

Door oefeningen onderdeel te maken van je dagelijkse routine zul je verbaasd zijn over hoeveel calorieën je zult verbranden. Door deze eenvoudige oefeningen elke dag uit te voeren, kunt u 150 tot 1000 calorieën per dag verbranden!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)