Bovenkant
Fitness

Schoonheid en Fitness

Gezondheid is rijkdom. Door fysiek fit te zijn, kan een persoon er zowel van binnen als van buiten slank uitzien.

Er is veel wat iemand kan doen, zoals ‘s morgens joggen of wandelen, basketbal spelen of een andere sport met vrienden, maar als iemand spieren wil en er slank uit wil zien, is het het beste om zich aan te melden en te gaan trainen in een sportschool.

Net als bij andere medicijnen moet men eerst een arts raadplegen voordat men aan enige vorm van lichaamsbeweging begint.

Lichaamsbeweging is heilzaam omdat het helpt de gezondheid te handhaven en te verbeteren tegen een verscheidenheid van ziekten en vroegtijdige dood. Het zorgt er ook voor dat iemand zich gelukkiger voelt en verhoogt het gevoel van eigenwaarde en voorkomt dat iemand depressief of angstig wordt. Het is ook aangetoond dat een persoon met een actieve levensstijl langer leeft dan een persoon die dat niet doet.

Het beste trainingsplan moet cardiovasculaire en gewichtstrainings oefeningen bevatten. Dit helpt bij het verbranden van calorieën en het verhogen van de spier-vetverhouding, waardoor de stofwisseling toeneemt en men aankomt of afvalt.

Iemand die nog nooit getraind heeft, moet het geleidelijk aan doen. Als men de eerste keer te veel traint, kan men een spier verrekken of een blessure oplopen, waardoor het nog erger wordt. Uithoudingsvermogen zal nooit in één dag worden opgebouwd en het herhaaldelijk doen zal zeker goed zijn voor de persoon.

Focussen op een bepaald deel van het lichaam kan helpen om het te verbeteren. Een goed voorbeeld is naar de sportschool gaan en vaker trainen op een bepaald gebied, zoals de buikspieren, kan iemand een borstpakking geven.

Maar schoonheid gaat niet alleen over het hebben van spieren, dat is wat mensen kunnen zien. Het gaat ook om het verbeteren van de schoonheid van binnen.

Hier zijn enkele dingen die je elke dag kunt doen om mooi en gezond te blijven:

– Vaker boeken en ander leesmateriaal lezen houdt de geest scherp, net zoals sporten het lichaam in vorm houdt.

– Werk, van welke aard dan ook, veroorzaakt stress. Men kan dit verminderen door de tijd te nemen om iets speciaals te doen zoals in een warm bad liggen, winkelen of een film kijken. Studies hebben aangetoond dat het verlichtend werkt en helpt om er niet haveloos uit te zien.

– Vervuiling is iets wat mensen niet in de hand hebben, gezien de omvang van het probleem. Als men naar buiten gaat, kan men zich het beste beschermen met schoonheidsproducten die anti-oxidanten bevatten die de huid beschermen tegen beschadiging. Er zijn ook andere schoonheidsproducten beschikbaar en het kiezen van de juiste met de hulp van een dermatoloog kan de persoon helpen.

– Een andere manier om gezond te blijven is het opgeven van een aantal ondeugden. De meeste mensen roken en drinken. Het is bewezen dat roken longkanker en andere ziekten kan veroorzaken, evenals complicaties bij de bevalling van vrouwen. Het is ook bewezen dat overmatig drinken hetzelfde effect heeft.

– Mensen die niet roken, kunnen het beste uit de buurt blijven van mensen die wel roken, aangezien uit onderzoek is gebleken dat niet-rokers ook het risico lopen kanker te krijgen door het inademen van secundaire rook.

– Ten slotte is het het beste om de dag altijd met een positieve instelling te beginnen. Net zoals studies hebben aangetoond dat lichaamsbeweging een mens gelukkiger maakt, heeft glimlachen hetzelfde effect. Een glimlach kan veel doen en werkt aanstekelijk in positieve zin. Het vrolijkt niet alleen de dag van jezelf op, maar ook die van anderen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)