Bovenkant
Dansen

Toon uw lichaam door middel van Buikdansen

Buikdansen

Buikdansen is heel populair in de westerse landen voor zowel kinderen als volwassenen. Voor de volwassenen, is het de beste manier om uw rondingen te waarderen en zelfs te verbeteren. Er zijn verschillende buikdanslessen die passen bij elk persoon, van beginners tot gemiddeld en gevorderd niveau. Als u wilt beginnen met buikdansen, kies dan een dansles die past bij uw vaardigheid en niveau.

Vroeger werd buikdansen in het Midden-Oosten beoefend om de heupen van vrouwen te versterken en hen zo voor te bereiden op de bevalling. Het is een traditie die al snel een vorm van vermaak, lichaamsbeweging en kunst werd. Gevorderde buikdanseressen kunnen meer dan 30 bewegingen doen. Als beginner is het goed te weten dat je niet elke stap uit het hoofd hoeft te leren om te beginnen met buikdansen. Het enige wat je moet doen is leren hoe je de juiste bewegingen maakt, want bij buikdansen worden bepaalde geïsoleerde lichaamsdelen gebruikt door naar het ritme van de muziek te luisteren.

Buikdans bewegingen zijn geïsoleerd. Je heupen stoten, heffen en schommelen; en tegelijkertijd moeten de spieren op je bekken kantelen en je buik rollen. Je leert hoe je je armen kunt laten bewegen als een slang. Je benen bewegen samen of één voor één. Om tot een mooie buikdans te komen, moet je al deze bewegingen onder de knie hebben. Als je dit gedaan hebt, kun je alle bewegingen uitvoeren, de basis, en in parallelle of meerdere posities. Het grondwerk zal snel volgen waarin je leert zitten, vallen en staan. Als klap op de vuurpijl is sluierwerk een van de belangrijkste onderdelen van buikdansen waar veel vrouwen van houden.

Buikdansen is een kunst op zich.

Er zijn een heleboel dingen te leren als het op buikdansen aankomt. Verschillende leerkrachten geven de bewegingen verschillende namen, maar het betekent enkel bekwame bewegingen. Buikdansen draait allemaal om het lichaam te laten beven, schudden, vastzetten, stuwen, laten vallen en buigen. Vloeiende bewegingen worden tentoongesteld zodra uw armen, handen en benen volgen. Het kostuum is echt sexy, waar vrouwen kunnen pronken met hun lichaams rondingen. De danseres moet meer huid blootgeven zodat ze sensuele bewegingen kan maken. Met de middenrif en de heupen blootgesteld, kan de danseres al haar elegantie en kunst tonen aan de toeschouwers.

Buikdansen is niet alleen een kunst op zich. In feite is het een gezonde vorm van lichaamsbeweging. Wanneer je danst, werk je aan de spieren van je lichaam en tegelijkertijd maak je je fit.

Buikdansen is inderdaad een goede aanvulling op uw fitness routine. U kunt rekoefeningen doen met behulp van uw gymnastiekbal of misschien wat yoga oefeningen doen. De volgende dingen waar je je op moet concentreren zijn de basisbewegingen van je buik, heupen, schouders, taille, en dijbewegingen.

Opdat buikdansen een goede fitnessoefening zou zijn, moet u het minstens vijf keer per week gedurende 30-40 minuten doen. Door buikdansen in uw fitnessschema op te nemen, kunt u samen met een evenwichtige en gezonde voeding uw gewicht onder controle houden of verliezen.

Als u fit wilt blijven en met uw mooie rondingen wilt pronken, dan is buikdansen echt iets voor u.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)